ispitirile și nevoințele cuvintelor

cine mi-s

Sînt Ilarion Lainic și, deși întotdeauna mi-a fost greu să vorbesc despre mine, încerc să las cîteva gînduri aici: sînt un trecător oarecare prin hățișurile vieții și un căutător neîncetat al unui sens pentru care zăbava cititului face zilele suportabile.

În ceasurile de sinceritate mărturisesc că singura constantă a vieții mele au fost cărțile. Oameni și lucruri de toate felurile s-au oprit, au rămas o vreme și au plecat  ca și cum nici n-ar fi venit vreodată. Doar bucoavnele au rămas și dragostea pentru ele m-a împins să cred că aș fi în stare să-nșir și eu cuvinte.

Prin Condeierul încerc să mă povestesc lumii. Nu știu de voi reuși, dar e o călătorie pe care, la mijlocul lui 2016, am simțit că am nevoie s-o încep; nu din cine știe ce dorință de-a mă arăta cu orice preț lumii ori din vreun gînd de mărire, ci pentru a limpezi măcar o parte din umbrele cu care m-am încărcat de-a lungul drumului. Unde mă va duce doar timpul îmi va arăta, știu însă că orice voi trăi în această călătorie, cu bune și cu rele, va fi parte din drumul pe care fiecare dintre noi trebuie să rătăcească măcar o dată în viață.

Puțină istorie găsiți aici – Înaintea descălecării și mai multe despre început în Predoslovie.

Cîteva rînduri dintr-o erată din secolul trecut ca o scuză anticipată pentru neglijențele de orice tip pe care le veți descoperi:

Cititorul binevoitor va îndrepta de la sine unele scăpări de accente sau de punctuație.

Aștept să-mi scrieți, să mă urmăriți pe facebook și twitter ori să vă abonați la fluxul articolelor prin rss și la depeșa săptămînală.

În cazul în care considerați că un articol publicat la condeier.ro vă provoacă prejudicii de orice natură ori a încălcat involuntar anumite drepturi de autor sînteți respectuos rugat să mă contactați folosind formularul de contact sau trimițînd un e-mail la adresa contact@condeier.ro pentru rezolvarea amiabilă a acestei situații, angajîndu-mă să tratez cu seriozitate și să remediez cu celeritate orice problemă apărută. 

Despre cookie-uri puteți citi aici, iar Politica de confidențialitate o găsiți în această pagină.

La final doar atît: sînt un condeier cu ale sale bune, rele ori neînsemnate întîmplări, gînduri și fapte.

* În articole, traducerile (stîngace și mai degrabă libere) îmi aparțin, cu excepția cazurilor în care le este specificată sursa.