Înaintea descălecării

visare descălecat

Nu știu cît strică ori nu puțină istorie, dar știu cît de fragilă și de înșelătoare mi-e memoria așa că voi însemna acum ce-a fost înainte de început.

Ideea acestui locaș a apărut undeva pe la sfîrșitul lui iulie 2016, iar, după ceva trudă, i-am înregistrat numele pe 5 iulie. Deși inițial am crezut că va fi gata în cel mult două luni – îi plănuisem lansarea la 1 septembrie, mi-a luat cu mult mai mult. E drept că m-am pierdut în alte proiecte, că există o slujbă la care robotesc opt ore pe zi și că peste toate împărățește lenea. Ș-apoi a fost nevoie să-nvăț toate chichițele care se-adună în ceea ce se numește administrare, căci financiar nu mi-am permis acest serviciu. Și nu ni se repetă fără-ncetare că lucrurile bune vin după multă trudă? Atunci să trudim. Și-am trudit.

Pe la mijlocul lui decembrie m-a bătut gîndul să-i dau drumul pe apa Vavilonului la 15 ianuarie, dar mi-am spus c-ar fi prea festiv și că aș umbri nefericit o zi mult prea importantă pentru cultura română. Am deschis calendarul și, cum pe 17 ianuarie e prăznuit Sfîntul Antonie cel Mare, întemeietorul vieții monahale, mi-am dat seama că e cum nu se poate mai nimerit (curînd veți înțelege și de ce).

17 ianuarie să fie, mi-am zis și a fost. Abia mai tîrziu am realizat că sîntem în anul 2017, dar inițial 17 n-a însemnat nimic. Nici măcar acum.

Cîtă vreme am ridicat schelăria, condeier.ro arăta cam așa:

anunt site

Nu cred că a văzut cineva imaginea aceasta și tocmai pentru a nu uita e aici.

De ce-am descălecat găsiți în Predoslovie

 

Opinii

Bun venit!


De articolele mele vă plac și de vreți să mă găsiți și mîine aici, fiecare din butoanele de mai jos e un mod de a-mi spune că vă pasă.

Mulțumesc!